drainerende lijngoot

 

IE SystemsIn samenwerking met IE systems uit Alkmaar is een ontluchtingsdeksel ontwikkeld die het beste van twee werelden is zich vertegenwoordigd nl. "geurdicht" in de normale situatie maar "open" wanneer dat vereist is.

 

Bij rioleringsstelsels is het belangrijk dat er goed wordt be- en ontlucht. Bij piekbelastingen, bijvoorbeeld bij extreme regenval, kan het voorkomen dat het rioolstelsel de hoeveelheid water niet kan verwerken en dat de deksel uit positie gedrukt wordt met alle gevolgen van dien.

Bij dit type deksel wordt het afsluitgedeelte los in de putrand gelegd. In ruststand is het riool gasdicht afgesloten. Bij een overdruk situatie opent de drijver zich bij een onderdruk situatie opent het membraan. Het afsluitgedeelte past op iedere putrand en is universeel.

 

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=H-JuWlKQ8Cc&feature=youtu.be

 

ontluchtingsdeksel

 


 

Bekijk meer van onze innovatieve oplossingen:

- De Eindbuis Talud Beschermer

- De rioolput met voorgevormd stroomprofiel

- PE buis voor drainagemachines

- Voeg afstandhouder

 

 

Open putdeksel verovert plek in MKB innovatie Top 100

 

drainagegoot

 

Het open putdeksel van IE Systems is gekozen tot één van de 100 meest innovatieve producten van dit jaar. De jury waardeerde het Open Putdeksel met plaats 68. Wij zijn er trots op dat er erkenning is voor innovaties in de rioleringsbranche!