Een inspectieput met een vormgevormd stroomprofiel voor vuil water afvoer is de beste oplossing want het geeft de minste kans op verstoppingen. Het nadeel van een voorgevormd stroomprofiel waren altijd de kosten. Het was een arbeidsintensief proces waarbij buizen in de lengte opgezaagd werden om die vervolgens in de zijkanten van het plateau te lassen. Haner heeft daar iets opgevonden, een vauüm getrokken stroomprofiel.

 

Het voorgevormd stroomprofiel maken wij voor inspectie putten met een diameter van 600, 630, en 800 mm doorsnede, dit zijn de meest voorkomende afmetingen.

 

 

Wij onderscheiden drie soorten PE inspectie putten te weten;

 

1. PE inspectie put met vlakke bodem

Deze heeft vaak dan ook een zandvang, d.w.z. dat de afvoer hoger zit dan de bodem zodat het zand kan bezinken en het schone water wegstroomt. Deze wordt vaak gebruikt voor hemelwater afvoer

 

2. PE inspectie put met bolle bodem

Dit is een goedkopere manier dan stroomprofiel, deze wordt gebruikt voor vuilwater afvoer, nadeel hier van is dat je de stroming van het water onderbreekt en dat zich een soort draaikolk vormt voordat het water wegstroomt. Een waterstroom van vuil water mag niet te hard aflopen maar moet geleidelijk stromen zonder al te veel opstoppingen, anders krijg je verstoppingen. Verder is een bolle bodem moeilijk te "stellen" en als het een vacuüm getrokken exemplaar betreft dan zijn de zijwanden te dun.

 

3. PE inspectie put met stroomprofiel

Dit is ook voor vuil water, hierin wordt de waterstroom in de goede richting begeleid, een put met het stroomprofiel heeft het minst kans op verstoppingen.

 

 

 

stroomprofiel

Hierboven twee inspectieputten die voorzien zijn van het vacuümgetrokken stroomprofiel.

 

 

 


 

Bekijk meer van onze innovatieve oplossingen:

- De Eindbuis Talud Beschermer

- Drainerende lijngoot voor fietstunnels

- PE buis voor drainagemachines

- Voeg afstandhouder

 

 

Rioolput bodem met voorgevormd stroomprofiel


 

rioolbodem met stroomprofiel

 

 

mobiele vetscheider

mobiele vetafscheider

spoeltafel

spoeltafel met aansluiting voor pomp

Voegafstandhouder

Voegafstandhouder